Itthon MTI 2024. március. 07. 17:16

Két férfit letartóztattak, egyet még keresnek a zalaegerszegi emberölés ügyében

Az ügyészség szerint a három férfi egy hajléktalant vert halálra tavaly novemberben.

Két gyanúsítottat letartóztatott a Zalaegerszegi Járásbíróság a Zalaegerszegen holtan talált férfi négy hónappal ezelőtti halálra verése és elásása ügyében, harmadik társukat azonban még keresik.

A Zala Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akit hétfő este vettek őrizetbe a rendőrök. A 21 éves zalaegerszegi és a 32 éves nemesapáti férfi – elfogatóparanccsal keresett harmadik társukkal közösen – tavaly novemberben Zalaegerszegen, az egykori szennyvíztelep területén halálra verték, majd elásták hajléktalan ismerősüket.

A három ittas férfi, miután összeszólalkoztak ismerősükkel, bántalmazni kezdték, többször megütötték, megrúgták és megtaposták őt. Az egyik gyanúsított egy nagyjából 120 centiméteres, öt-tíz centiméter széles fa deszkával többször megütötte a férfi fejét és testét.

A sértett a bordáit és a tüdejét ért súlyos sérülések miatt, légzési-keringési elégtelenség következtében a helyszínen meghalt. A támadók ezután a telep melletti területen elásták a holttestet, amelyre négy hónappal később, hétfő este talált rá egy hajléktalan férfi. A gyanúsítottak közül kettőt a rendőrök a bejelentés után néhány óra alatt elfogtak.

Az ügyészi indítványt megalapozottnak tartva a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 30 napra rendelte el a két férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt. A gyanúsítottak és a védőik fellebbeztek, így a végzés nem jogerős.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.