Itthon hvg.hu 2024. március. 04. 07:36

Visszavonhatják a szigetszentmiklósi pedofil kitüntetését

A 63 éves S. Tibor márkás italokkal, cigarettával hálózta be áldozatait, akiknek szexuális ajánlatokat tett, az ezredfordulón egy városi díjat is nyert. Ennek a visszavonását kezdeményezik most.

"Kezdeményezem, hogy Nagy János polgármester haladéktalanul terjessze elő a képviselő-testület elé a napokban elfogott, szigetszentmiklósi, gyermekprostitúció elősegítésével vádolt személy Testnevelési és Sport díjának visszavonását" - írta Facebook-oldalán Fazekas-Verba Szabolcs, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) városi elnöke.

A 63 éves S. Tibor márkás italokkal, cigarettával hálózta be áldozatait, akiknek szexuális ajánlatokat tett. Az ajándékokért perverz vágyai kielégítését kérte, amelyekért esetenként 5-10 ezer forintot is kínált. A korábban hasonló bűncselekmény miatt már büntetett, azóta letartóztatott férfi ellen többrendbeli gyermekprostitúció kihasználása bűntettének, valamint kóros szenvedélykeltés vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A pedofíliával gyanúsított S. Tibor az ezredfordulón a Kézilabda Sportkör elnökeként nyerte el a Városi Testnevelési és Sport Díjat. Ezt a hivatalos indoklás szerint azok kaphatják meg, „akik a település sportéletének fejlődése érdekében hosszabb időn át kiemelkedő tevékenységet folytattak és számos elismerést vívtak ki” maguk és a város számára.

Nagy János polgármester egy videóval jelentkezett Facebook-oldalán, amiben közölte: megbizonyosodott, hogy a meggyanúsított férfi valóban egyezik S. Tiborral, így kezdeményezi a kitüntetés visszavonását - írta a Népszava.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.