Itthon hvg.hu 2023. október. 07. 20:30

Illegális bevándorlókat talált a rendőrség az I. kerületben egy furgonban

Lakossági bejelentés miatt vonult a Batthyány utcába a hatóság, 9 illegálisan itt tartózkodó személyt találtak az autóban.

A 444 kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, az I. kerületben szombat délelőtt a Batthyány utcában azért jelent meg nagyszámú rendőr, mert egy fehér furgonban migránsokat kerestek.

A lap kérdésére azt közölték, 10 óra 35 perc körül kaptak bejelentést arról, hogy az I. kerületi Batthyány utcában egy gépkocsiban feltehetően illegális bevándorlók tartózkodnak. A rendőrök a helyszínen az ott parkoló német forgalmi rendszámú furgonban 8 férfit és egy nőt találtak, akik magukat kurd nemzetiségű, török állampolgárnak vallották. Egyikük sem tudta igazolni a jogszerű magyarországi tartózkodást, ezért mindegyikőjüket elfogták a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárást. Pár héttel ezelőtt 90 illegális bevándorlót találtak a Béla Király úton egy házban, amely Orbán Viktor házától mindössze 200-300 méterre található.

Mi történt, hogy százával fogják el Budapesten a magukat töröknek valló migránsokat?

Három olyan esetre is fény derült az elmúlt hetekben Budapesten, amikor egyszerre több tucat illegális bevándorlót tartóztatott fel a rendőrség. Ezek közül kettő a legbelsőbb kerületekben, egy pedig a miniszterelnök házától nem messze volt. A statisztikák is megugró számokat mutatnak, a három nyári hónap alatt összesen 81 embert kaptak el a fővárosban, szeptemberben ez a szám már 360 volt.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.