Itthon MTI 2023. augusztus. 03. 12:02

Ismerősére célzott a zalaegerszegi lövöldöző

Az elfogásakor még úgy tűnt, hogy a levegőbe lőtt.

Mi is beszámoltunk róla, hogy szerda délelőtt több bejelentés is érkezett a rendőrségre arról, hogy Zalaegerszeg belvárosában, a Széchenyi téren egy férfi több lövést is leadott a levegőbe. A rendőrök rövid idő alatt a helyszínre értek, és a közelben elfogták a 46 éves helyi férfit, aki egy gáz-riasztó fegyverrel lőtt.

A fenti hírhez most hozzátette a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság: az elkövető a buszmegállóban várakozó ismerősére célozva lőtt. Mintegy tíz méter távolságból két lövést adott le, majd a pisztolyt visszatette a hátizsákjába és távozott. Az eset során nem sérült meg senki.

A nyomozók garázdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a lövöldözővel szemben, akit őrizetbe vettek. Lakásán ugyanakkor még egy gáz-riasztó fegyvert és hozzá való töltényeket is találtak.

Az MTI információi szerint az elkövető ugyanaz a férfi, aki az elmúlt hónapokban többször is követett el garázda cselekményeket Zalaegerszegen.

Februárban a Terrorelhárítási Központ munkatársai vitték ki társasházi lakásából és a rendőrök szállították a megyei kórház pszichiátriai osztályára a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott az ablakából. Otthonában akkor két gáz-riasztó fegyvert találtak.

Néhány nappal korábban ugyanebből a társasházi lakásából az ablakon keresztül több fa fényképkeretet és elégetett papírhulladékot dobált ki, ami miatt lakás alatt parkoló autóban kár keletkezett.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.