Itthon MTI 2023. március. 15. 08:40

Nagy területen lángolt a nádas Sopron és Fertőrákos térségében

Rengeteg tűzoltó kivonult az országhatár közelében felcsapó lángokhoz, de az erős szél nehezítette a munkájukat. Délutánra sikerült eloltani a tüzet.

Nagy területen lángolt a nádas Győr-Moson-Sopron megyében, Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében – közölte a katasztrófavédelem szerdán reggel.

A tűzhöz soproni, csornai, kapuvári, sopronkövesdi, sárvári, szombathelyi, győri és lébényi hivatásos tűzoltók mellett fertőrákosi, nagylózsi, hegykői, sopronhorpácsi, osli, völcseji, nagycenki és peresztegi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, a még nem lángoló területet locsolják át – közölték, hozzátéve, hogy a tűzoltók munkáját az erős szél nehezíti.

A Katasztróavédelem délután negyed négykor közölte, a tűzoltók eloltották a lángokat. Két és fél négyzetkilométeren égett a nádas. Az egységek lánggal égést már nem tapasztalnak, az utómunkálatok közben folyamatosan átvizsgálják a területet – írták.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.