Itthon hvg.hu 2022. december. 21. 12:05

Orbán megerősítette, hogy kormánybiztos lesz Hoppál Péter

Továbbra sem egyértelmű, emellett megtarthatja-e államtitkári posztját.

Plusz egy kormánybiztosi állás megnyitását kérte Csák János kulturális és innovációs miniszter, mert kormánybiztost szeretne csinálni Hoppál Péter jelenlegi kultúráért felelős államtitkárból, erre pedig meg is kapta az engedélyt – reagált a Hoppál menesztéséről szóló sajtóhírekre a miniszterelnök a szerdai kormányinfón.

Orbán Viktor hozzátette: hogy emellett Hoppál marad-e államtitkár, azt csak a miniszter tudhatja.

Kedden reppentek fel az első hírek Hoppál Péter pozíciójának változásáról: az Index arról írt, hogy Csák meneszti, és a lehetséges utódját is megnevezték Závogyán Magdolna személyében. Az államtitkár később a Facebook-oldalán osztott meg egy cikket, amelyhez azt írta, hogy a hazáját szolgálja, hozzászólásban pedig megerősítette, hogy „új, fontos kormányzati feladatra készül”, amely több vidéki és választókerületi munkával jár majd, budapesti hivatali kötelezettségei pedig háttérbe szorulnak, de továbbra is a kultúra területén fog tevékenykedni.

Az Orbán vendégszereplésével zajló kormányinfóról ebben a cikkben számoltunk be:

Orbán Viktor a kormányinfón: Megértem, hogy Matolcsy unortodox módon viselkedik a nyilvánosságban

Az ünnepek előtt áll ki hagyományos évzáró sajtótájékoztatójára a miniszterelnök. Orbán Viktor utoljára a választásokat követően válaszolt a hazai és a nemzetközi sajtó kérdéseire, interjút független lapnak az elmúlt 12 évben nem adott. A hivatalos tájékoztatás szerint a kormányfő most „értékeli az elmúlt évet és stratégiai képet vázol fel a Magyarország előtt álló kihívásokról".

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.