Itthon hvg.hu 2022. október. 27. 06:15

Nem hagyják lezárni a szociális törvény vitáját szerda reggel óta ellenzéki politikusok

LMP-sek, a párbeszédes Tordai Bence és Jámbor András felszólalásai tartják életben a vitát a módosító javaslatról, amellyel az állam letolná magáról, hogy az egyének szociális biztonságáról gondoskodjon.

Néhány ellenzéki képviselő felszólalásai révén még csütörtökön kora reggel is zajlott az Országgyűlés szerdán kilenc órakor kezdődött, a szociális törvény módosításáról szóló vitája. Ez az a javaslat, amelyet egy több mint 160 oldalas salátatörvény-csomag részeként nyújtott be a múlt kedden Semjén Zsolt és Pintér Sándor. Ez kimondja, hogy az egyén szociális biztonságáért elsősorban önmaga felelős, és amely előírná,

hogy az állam csak végső esetben segítsen a rászorulókon, azután, hogy már a hozzátartozói, a lakóhelye önkormányzata és a karitatív szervezetek sem jártak ebben sikerrel.

 

Letolja magáról az állam, hogy az egyének szociális biztonságáról gondoskodjon

Az ülést – vette észre a Telex – az LMP parlamenti képviselőcsoportja, valamint Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője, és a frakció tagja, Jámbor András obstrukciója tartja életben még reggel hat órakor, cikkünk megjelenésekor is. (A felszólalások itt követhetők élőben.) A kormánypártok részéről nagyrészt Rétvári Bence és Nacsa Lőrinc reagált az ellenzékiel felvetéseire.

A lapnak Jámbor szerdán késő este azt nyilatkozta: a céljuk, hogy választ kapjanak a kormánytól, mi indokolja a szociális törvény módosítsát, mit akar elérni ezzel a kormány a közelgő válság előtt.

A vita során Szabó Tímea „lex megdöglesznek” nevezte a törvénymódosítást.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.