Itthon hvg.hu 2022. április. 22. 11:27

Bombariadó volt a Népligetben és a Corvin Plázában

Határozatlan ideig egyetlen jármű sem közlekedhet a buszpályaudvaron, közben bombariadó van a Corvin Plázában.

„Bombariadó miatt a Népliget autóbusz-állomást lezárták” – írta pénteken délelőtt a Facebookon a Voláninform – „az autóbuszok további intézkedésig a Népliget (park) sarkából, a metrópótló buszok Kőbánya-Kispest irányú megállóhelyéről indulnak”.

A Voláninform később a bombariadót bejelentő bejegyzése alatt azt írta, hogy a riadónak már vége van, az autóbuszok menetrendje pedig hamarosan visszaáll.

Olvasónk szerint azonban nem csak a Népligetben, hanem a Corvin Plázában is bombariadó van. Beszámolója szerint az épületet kiürítették, az üzletek dolgozóit arról kérdezték, nem láttak-e elhagyatott csomagot a pláza területén.

A Telex azt írja, hogy délelőtt bombafenyegetés érte a Győr Plázát, valamint a Szeged Plázát is.

Megkeresésünkre a rendőrség azt írta, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. További információt azonban - a nyomozás érdekeire való tekintettel - nem osztottak meg lapunkkal.

A népligeti bombariadó már a sokadik a héten: kedden bombafenyegetés miatt több fővárosi és vidéki plázát is ki kellett üríteni, azokról itt írtunk bővebben:

Bombafenyegetés miatt kiürítettek több fővárosi és vidéki plázát is

Kedden délután több budapesti bevásárlóközpontban is bombariadó volt, sőt, vidéki plázák is kaptak bombafenyegetést. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomoz.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.