Itthon MTI / hvg.hu 2022. január. 05. 18:01

Trócsányi Lászlót javasolja a református egyház a Károli Gáspár Református Egyetem rektorának

Az egyház zsinata és annak lelkészi elnöke, Balog Zoltán püspök javasolja Trócsányi kinevezését.

Trócsányi Lászlót javasolja a Károli Gáspár Református Egyetem rektorának a Magyarországi Református Egyház vezetése – közölte a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy Trócsányi László egyetemi tanár, fideszes európai parlamenti képviselő rektori kinevezését kezdeményezi a felsőoktatási intézmény élére Áder János köztársasági elnöknél a református egyház.

Ezt az egyetem szenátusa jelentette be, egyetértésben az egyház zsinata és annak lelkészi elnöke, Balog Zoltán (az Emmi egykori vezetője) püspök javaslatával – közölték.

December közepén írta meg a Magyar Narancs, hogy Trócsányi lehet a Károli rektora. A lap megkeresésére akkor annyit válaszolt, hogy „tárgyalásban vagyunk”, ugyanakkor nem cáfolta az értesülést. Azt azonban elmondta, hogy az EP-képviselői mandátumáról nem kíván lemondani.

Úgy néz ki, Trócsányi Lászlóból nem lesz köztársasági elnök

A fideszes EP-képviselő lehet a Károli Gáspár Református Egyetem rektora. Eddig Áder János egyik lehetséges utódjaként emlegették a politikust.

Trócsányi László – az EP-képviselői mandátuma mellett – jelenleg a Szegedi Tudományegyetemet fenntartó és működtető alapítvány kuratóriumának tagja is. December közepén Szabó Gábor kuratóriumi elnöke azt mondta a Szeged.hu-nak, hogy jogilag szerinte nem okozna gondot, ha Trócsányi egy másik egyetemen rektor lenne. Szabó szerint másfajta kérdéseket vetne fel, ha egy, a szegedi egyetemmel sok tekintetben hasonló felsőoktatási intézmény rektorának neveznék ki.

Hirdetés
hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?