Itthon hvg.hu 2021. szeptember. 23. 16:31

A kérdés - A HVG-n tér vissza a képernyőre Bárdos András

Közel 7 éve, hogy Bárdos András utoljára a kamerák elé állt. Rövidesen azonban ismét közéleti témákat fog boncolgatni vendégeivel az új, hetente jelentkező műsorában, melynek első adása szeptember 24-étől látható majd a HVG360-on.

Könnyű megtalálni a kérdéseket, melyek mindannyiunkat foglalkoztatnak, a válaszokat, az őszinte válaszokat viszont sokkal nehezebb

- vezeti fel új, HVG360-on jelentkező műsorát Bárdos András. Számos körülmény együttállása miatt különösen igaz ez Magyarországon. A hetente jelentkező beszélgetős műsor missziója nem kevesebb, minthogy fajsúlyos témákban megtalálja a releváns válaszokat és pártpolitikai széljárástól függetlenül mélyen tudjon elemezni szakkérdéseket, folyamatokat, melyek jelentős hatással vannak az életünkre.

Az első, szeptember 24.-i adás az iskolával foglalkozik. Nem véletlenül. "Ha bármi jó is történik a világon és Magyarországon, annak az iskolával kell kezdődnie és, amíg nem kezdődik semmi az iskolában, addig semmi jó nem fog történni" - állítja Bárdos.

Miközben vendégeivel, Csapó Benővel és Mérő Lászlóval kibogozzák nézetkülönbségeiket a magyar oktatás válságával kapcsolatban, szóba kerül egyebek mellett az is, miként versenyezhet egy tanár a Facebookkal, 2 hónap kiesés az iskolában vajon mennyi GDP-kiesést jelent majd 5 év múlva, illetve egy ország, ahol a köztársasági elnök tart online órát a diákoknak. Min kellene és min lehet valójában javítani, s hány év múlva fogynak el a tanárok Magyarországon?

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?