Itthon hvg.hu 2021. szeptember. 02. 14:09

Hivatalossá váltak a Fudan ellen tüntető ferencvárosi utcanevek

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta.

Fudan helyett Diákváros
Friss cikkek a témában

A IX. kerületben – a tervezett Fudan- illetve Diákváros térségében – a jövőben lesz Szabad Hongkong út, Ujgur mártírok útja, Dalai láma út, valamint Hszie Si-kuang püspök út

– olvasható a szerdai Fővárosi Közgyűlésről szóló, az MTI által közölt beszámolóban. Ez azt jelenti, hivatalossá váltak azok az utcanevek, melyekkel a Fudan-beruházás ellen tiltakozik Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester.

Az utcanevek tábláit már júniusban átadták. Karácsony és Baranyi ekkor jelentette be azt a népszavazást, amivel megakadályoznák, hogy a magyar diákoknak szánt Diákváros helyére felépüljön 450 milliárdos kínai hitelből az állami vagyonjuttatásokkal is bőségesen megtámogatott kampusz.

A Fudan miatt Karácsony jelezte, hogy a főváros megvétózza az atlétikai vb-t, és bár ez inkább tűnik politikai blöffnek, a főpolgármester kitart amellett, hogy megakadályozhatja a rendezvényt, amire a szövetség pedig úgy készül, hogy megtartják.

Karácsony Gergelynek siker a Fudan-népszavazás, de még a Fidesznek is jól jöhet

Nagy lehetőség az ellenzéknek és főleg Karácsony Gergely főpolgármesternek egy népszavazás a Fudan Egyetemről. Ez mindenképpen fáj a Fidesznek, ezért nemcsak lassíthatja, hanem ki is üresítheti a referendumot, egy csellel pedig akár még profitálhat is abból. Sok múlik az időzítésen és politikai innováción - mindkét oldalon.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.