Itthon hvg.hu 2021. június. 10. 14:51

Labdarúgás-politikai programot mutatott be a Momentum a felcsúti stadion előtt

A párt szerint a futball fejlődése közcél, ezért közpénzt kell költeni rá. A jelenlegi taorendszert azonban intézményesített lopásnak tartják.

A felcsúti stadion mellett készült videóban mutatta be a Momentum Mozgalom a labdarúgáspolitikai programját csütörtökön, egy nappal a foci-Európa-bajnokság kezdete előtt. Fekete-Győr András, a párt elnöke elmondta: elege van abból, hogy a Fidesz kisajátította magának a témát, és hogy ellenzékiként rosszul kell éreznie magát, ha szereti a focit, és szurkol a magyar sikerekért.

Amit szeretsz, azt nem lopod szét!

 – ez volt a fő üzenete.

A momentumosok bejutottak a stadionba is, ahogy írták, biztonsági őrök híján tudtak bemenni forgatni.

Fekete-Győr szerint a magyar foci a nemzeti kultúra része, ezért abban érdekeltek, hogy átlátható és nemzetközileg is versenyképes focink legyen, amire mindenki büszke tud lenni.

Vadász Gábor, a Momentum szakpolitikusa beszélt a továbbiakban a tervekről. Elmondása szerint abból indulnak ki, hogy közpénzt csak közcélra lehet költeni.

Mivel a futball fejlődése közcél, ezért kell erre is közpénzt költeni. Szakítanunk kell a Fidesz futballpolitikájával, de a 2010-et megelőző gyakorlathoz sem térhetünk vissza

 – tette hozzá.

A részletekről Vadász azt mondta, a társasági adókedvezménynél (taónál) hatékonyabb rendszert terveznek, mert a jelenlegi intézményesített lopás. Szakmai alapokra helyeznék az állami támogatásokat, szerinte átláthatóbban, szigorúbb ellenőrzés mellett kell ellátnia támogatással a futball hátországát.

Kitért a politikusok által vezetett klubokra is.

Terveik szerint törvénybe iktatnák, hogy azok a sportklubok, amelyek vezetői vagy tulajdonosai között aktív politikusok vagy politikai pártok vezetői vannak, nem részesülhetnek állami támogatásból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Nagyítás Máté Péter 2021. június. 18. 20:00

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Többek között Krúbi és a 30Y koncertjével startolt el a szezon első fesztiválja Orfűn. A MiniFishingen szombat hajnalig közel 30 zenekar lép még színpadra, mi is ott jártunk, hogy újra átéljük a koncertélményt.