Itthon hvg.hu 2021. május. 10. 10:21

Hamarosan oltják a 16–18 éveseket, innen tölthető le a szülői hozzájáruló nyilatkozat

A nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás. A fiatalok a Pfizer oltóanyagát kapják.

Hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16–18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra. Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg mától az időpontfoglaló – írták a koronavirus.gov.hu oldalon.

A közlemény szerint a fiatalok oltására május 13. csütörtöktől május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer vakcinával fog történni, a jogosultak erről ma SMS-értesítést is kapnak.

A kormányzati oldalon felhívják rá a figyelmet, hogy az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük a regisztráltaknak, amely a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető.

A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

Az oldalon arra is figyelmeztetnek, hogy a Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg foglalni.

Az oltásra el kell vinni a kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról, a tajkártyát és a személyi igazolványt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés