Itthon hvg.hu 2021. április. 08. 18:59

Gulyás azt ígérte, majd Müller válaszol, ő viszont Gulyásra hivatkozva nem felelt

Egy kérdés, két ember, nulla válasz.

Egyetlen kérdést sem olvastak fel az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján arra hivatkozva, hogy a délelőtti kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter már minden érdeklődést megválaszolt. Pedig akad olyan felvetés, amelyet Gulyás Gergely éppen azzal hárított el: majd reagál rá az országos tiszti főorvos, amikor megtartja a járványügyi adatok napi ismertetését.

A miniszter a délelőtt kezdődött kormányinfón arra nem felelt, hogy hányan kerültek intenzív osztályra vagy lélegeztetőgépre azok közül, akiknek legalább már az első védőoltást beadták a fertőzés ellen. Ezért aztán elküldtük a kérdést a megadott határidőig, délig az operatív törzsnek néhány másik kíséretében. Egyebek mellett arról érdeklődtünk,

  • Hogyan áll a CanSino- és a Covishield-vakcina hazai engedélyezése, mikortól olthatnak velük?
  • Szlovákia a hírek szerint adatot kért be a Szputnyik V-t használó országoktól. Érkezett-e ilyen megkeresés a kormányhoz? Amennyiben igen, úgy küldtünk-e adatokat és miket?

Müller Cecíliától ugyan egyik felvetésre sem érkezett válasz, de az a Parameter.sk cikkéből kiderült, hogy Magyarország nem szolgáltatott adatot Szlovákiának az orosz vakcináról, méghozzá a gyártóval kötött titoktartásra hivatkozva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról