Itthon hvg.hu 2021. március. 25. 16:25

Petíciót indít a Momentum, hogy csak 8 évig lehessen valaki miniszterelnök

Fekete-Győr András azt mondta, ha ő lesz a következő miniszterelnök, akkor kezdeményezi a törvénymódosítást.

Petíciót indít Momentum Mozgalom azért, hogy egy személy maximum 8 évig lehessen miniszterelnök – jelentette be a Facebookon Fekete-Győr András a párt elnöke és Gelencsér Ferenc, az I. kerület alpolgármestere.

Gelencsér elmondta, az elmúlt 100 év magyar politikája nem az emberekről szólt, hanem Horthykról, Kádárokról és Orbán Viktorokról. Az alpolgármester szerint ezek a politikusok nem azon fáradoztak, hogy a magyarság nyugati életszínvonalon élhessen, hanem a mindenkori egyéni, politikai hatalmi érdeküknek megfelelően vezették ezt az országot.

Fekete-Győr András elmondta, hogy amennyiben ő lesz a következő miniszterelnök, törvénymódosítást fog kezdeményezni arról, hogy egy miniszterelnök maximum 8 évig irányíthassa Magyarországot.

A petíció tárgya egyébként szerepel a párt programjában is, amit február végén mutattak be.

Fekete-Győr legutóbb azzal keltett feltűnést, hogy bejelentette, poligráfos vizsgálatnak fogja magát alávetni, és úgy válaszol a kommentelők kérdéseire.

Hazugságvizsgálóra köti magát Fekete-Győr András

A Momentum elnöke ígérete szerint poligráffal fog válaszolni a kommentelői kérdésekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról