Itthon hvg.hu 2021. március. 22. 21:41

Megvágta az ellenzéki képviselők tiszteletdíját, a sajátját nem csökkentette Komló fideszes polgármestere

Az ellenzéki frakcióvezető szerint Polics József nem a tényleges megoldást keresi a város pénzügyi problémáira, hanem bosszút áll.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Márciustól lelentősen, kevesebb mint a felére, egységesen 60 ezer forintra csökkentette Komló fideszes polgármestere a város ellenzéki önkormányzati képviselőinek tiszteletdíját. A település képviselő-testületében többségben vannak az ellenzékiek, a veszélyhelyzet azonban lehetőséget adott Polics Józsefnek arra, hogy saját hatáskörben hozzon döntést – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

„Ma az országban, a világban mindenki valamilyen formában áldozatot vállal, és a képviselőknek ebben példát illik mutatni. Én vártam, hogy ebből lesz egy úgymond önkéntes felajánlkozás, de mivel erre nem került sor, élve a lehetőséggel, úgy döntöttem, hogy mindenki egységes javadalmazásban részesül” – mondta a csatornának Polics József.

A saját járandóságának összegét nem csökkentette a polgármester. Azt mondta, azért nem, mert mivel nem tarthatnak semi testületi, sem bizottsági üléseket, minden munkát neki kell elvégeznie.

A fideszes képviselőket sem érintette a döntése, mert nekik egy tavalyi megállapodás szerint eleve alacsonyabb összeg járt.

Az ellenzéki frakció vezetője szerint a fizetésük csökkentése nem segít a város pénzügyi helyzetén. „Azt gondoljuk, hogy ez egy álságos döntés a polgármester részéről. Nem a tényleges megoldást keresi, hanem ez egyfajta bosszúállás” – mondta Barbarics Ildikó.

(Nyitóképünkön: Polics József és Kövér László.)

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról