Itthon hvg.hu 2021. február. 27. 13:23

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

A harmadik hullám ellen csak a kormánytagok és az operatív törzs beoltása esetén lát esélyt az országos tisztifőorvos.

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét – közölte az országos tisztifőorvos szombaton az MTI-vel. Elismételte azt is, amit Orbán Viktor miniszterelnök pénteken mondott

két és fél millióan regisztráltak az oltásra és azt szeretnék, hogy ők húsvét tájékára legalább az első adag vakcinát megkaphassák.

A tisztifőorvos szerint minden adat a koronavírus-járvány nagyon intenzív terjedését mutatja, a fertőzöttek és az elhunytak számában is jelentős emelkedés tapasztalható. Ezt a harmadik hullámot az új, fertőzőképesebb vírus-variációk okozzák. Müller szerint "már nem vagyunk fegyvertelenek", Magyarországon ötféle oltás is rendelkezésre áll. A tisztifőorvos ezek leszögezése után a közlemény szerint azt mondta: 

újra javasolta, hogy a járvány elleni védekezést irányítók – így például Orbán Viktor miniszterelnök – feltétlenül kapják meg a védőoltást.

Orbán a héten maga is erről beszélt, amikor kijelentette: a kínai vakcina ad neki reményt arra nézve, hogy "a védekezés irányítói is sorra kerülhetnek". Hogy kik a védekezés irányítói, arról csak találgatni lehet, de a jelek szerint az Orbán-kabinet tagjairól, valamint az operatív törzsről lehet szó, mivel az egészségügyi dolgozók már megkapták a védőoltást.

Müller szombaton úgy fogalmazott: a kormány és az operatív törzs tagjainak beoltását is fontosnak tartja. Hangsúlyozta továbbá, hogy a járvány elleni védekezést irányítók egészségének védelme szerinte elengedhetetlen annak érdekében, hogy az ország meg tudjon küzdeni a harmadik hullámmal. Majd a közlemény mégegyszer, Müller szavait idézve is elismétli:

Nagyon fontos, hogy a kormány és az operatív törzs tagjai egészségesek maradjanak, ezért feltétlenül indokolt a mihamarabbi beoltásuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról