Itthon hvg.hu 2021. január. 07. 14:23

Hatékonyabb oltási programot javasol Orbán Viktornak több önkormányzati vezető

A magyar miniszterelnöknek címzett levélben többek között a hiteles tájékoztatást és közbizalom helyreállítását szorgalmazzák, hogy növeljék az oltási hajlandóságot.

Levélben fordult Orbán Viktorhoz több önkormányzati szövetség, hogy egy szerintük gyorsabb és hatékonyabb oltási tervre tegyenek javaslatot.

A dokumentumot három polgármester, Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Kiss László, a Budapesti Önkormányzati Szövetség társelnöke, valamint Karácsony Gergely, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének társelnöke és a Budapesti Önkormányzati Szövetség elnöke írta alá.

Álláspontjuk szerint a lehető leghatékonyabb oltási program csakis az önkormányzatok bevonásával valósítható meg, ezért három területen javasolnak együttműködést.

Az aláírók szerint fontos, hogy növeljék a koronavírus-oltással kapcsolatos közbizalmat, amit szerintük úgy lehet elérni, hogy politikai propagandától mentesen, hitelesen tájékoztatják a közvéleményt. Úgy vélik, hogy az önkormányzatoknak és kormánynak közösen kell megismertetniük az emberekkel a vakcinával kapcsolatos, tudományosan megalapozott tényeket.

Szerintük pontosabb oltási programra van szükség, és a program lebonyolítására is javaslatot tettek.

A levélben hangsúlyozzák, hogy az önkormányzatok készek és képesek az általuk működtetett egészségügyi ellátási rendszerrel, a rendelőintézetek hálózatával, az ott munkát végző egészségügyi dolgozók szaktudásával hozzájárulni az oltási program sikeres lebonyolításához.

Az önkormányzatok e nemzeti cél érdekében ajánlanak segítséget a kormánynak, az együttműködés kizárólag a kormány és miniszterelnök úr belátásán és felelősségérzetén múlik"

- szerepel a levélben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Arató László (EUrologus) 2021. március. 01. 14:00

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Egy nagyon fontos kérdésre még nem született válasz a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kötélhúzása kapcsán: túlragozott-e ez a téma a Fidesz által a világtól teljesen elrugaszkodott helynek beállított, unatkozó, ámde gazdag bürokraták, politikusok, véleményvezérek és újságírók homokozójában, a brüsszeli buborékban? A válasz egy határozott igen.