Itthon hvg.hu 2021. január. 06. 10:01

Végrehajtást indított Hadházy Ákos Bayer Zsolt ellen

Rájár a rúd a jobboldali publicistára: kedden a Political Capital indított ellene eljárást, szerdán Hadházy Ákos.

„Végrehajtást indítottam Bayer Zsolt ellen” – közölte Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Facebook oldalán. Hadházy azért kezdeményezte a jelenlegi eljárást, mert Bayer egy korábbi ügyben nem fizette meg neki azt a kártérítést, amire a bíróság kötelezte. A korábbi ügy abból fakadt, hogy a publicista több írásában is sértegette Hadházyt (ezekről itt és itt írtunk korábban).

Hadházy Ákos és Bayer Zsolt ügye régről húzódik. A publicistáról szeptemberben a Kúria is kimondta, hogy megsértette a képviselő becsülethez és emberi méltósághoz való személyiségi jogát. A Kúria döntése egy korábbi, 2019-es másodfokú döntést hagyott helyben, ami szerint Bayernek 300 ezer forintot kell Hadházynak fizetnie. Bayer 2019-ben gyűjtést indított és fogadkozott, hogy ötforintosokban fogja kifizetni a büntetést. „Miután finoman jeleztem neki, hogy a törvény szerint ötforintosokból maximum ötven darabot, vagyis 250 forintot vagyok köteles elfogadni és ehhez tartani is fogom magam, inkább mégis felülvizsgálatot kért a Kúriától. Elvesztette” – írja posztjában Hadházy.

Végrehajtást indítottam Bayer Zsolt ellen. Miután elvesztette a személyiségi jogi pert – amit azért indítottam, mert a...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. január 5., kedd

A képviselő hozzátette: Bayer ezután ismét arra kérte követőit, küldjenek ők pénzt neki, de ez a gyűjtés sem volt sikeres. „Egyetlen túlbuzgó pécsi hölgy sietett a fideszes heccember segítségére, neki tisztelettel visszaküldtem a csomagját. Bayer úr ellen pedig megindítottam a végrehajtást” – írta Hadházy. Megjegyezte, hogy reméli, Bayernek lesz miből kifizetnie, hiszen egyik vállalkozása, az 1100év Kft. 60 millió forint jogdíjat zsebelt be az MTVA-tól.

Bayer Zsolt ellen nem csak a Hadházy által kezdeményezett eljárás fut: kedden a Political Capital kutatóintézet indított ellene és a kormánymédia ellen helyreigazítási és személyiségi jogi pereket. A Political Capital ügyvezető igazgatója, Krekó Péter állítja, hogy a Magyar Nemzet és publicistája, Bayer Zsolt szándékosan értelmezte félre a Politico című lapnak adott korábbi nyilatkozatát és azt állították, hogy az elemző ellenzéki politikusokat biztat az oltásokba vetett bizalom aláásására és az állampolgárok életének feláldozására, politikai előnyökért cserébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról