Itthon hvg.hu 2020. december. 23. 08:54

Koronavírus: 154 halott, 1894 új fertőzött

Több mint négyezerrel csökkent az aktív fertőzöttek száma.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Újabb 1894 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 308 262 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma – számolt be az operatív törzs tájékoztató oldala.

Meghalt 154 beteg, így az elhunytak száma 8 616 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 114 631 fő. Az aktív fertőzöttek száma 185 015 fő, ami 4215-tel kevesebb, mint egy nappal korábban.

Jelenleg 6727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ami 397-tel kevesebb, mint amit kedden közöltek, 495-en vannak lélegeztetőgépen, a számuk 27-tel csökkent.

A járvány kezdete óta összesen 2 549 464 koronavírusteszt készült, legutóbb 21 239. A vizsgált minták 8,91 százaléka volt pozitív. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint akkor kapunk megbízható képet a járvány terjedéséről, ha a tesztek lefeljebb 5 százaléka pozitív. Magyarországon szeptember 9-e óta ezt az arányt csak azon a két napon értük el, amikor egyszerre adtak hozzá a számokhoz a tömeges tesztelésből származó közel 200–200 ezer tesztet.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról