Itthon hvg.hu 2020. december. 12. 12:47

Feljelentésként továbbította a rendőrségre a Demeter Szilárdra vonatkozó kérdést Polt Péter

A DK-s Arató Gergely arról érdeklődött a legfőbb ügyésznél, a kormánybiztos gázkamrázós, führerezős írása nem bűncselekmény-e.

Képviselő Úr írásbeli választ igénylő kérdését feljelentésként értékeltem, és azt a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbítottam

– áll Polt Péter legfőbb ügyész válaszában, amellyel a DK-s Arató Gergely beadványára válaszolt Demeter Szilárd ügyében.

Arató még novemberben kérdezett rá Poltnál, hogy véleménye szerint Demeter Szilárd írása, amelyben Soros Györgyöt az új Führernek nevezte, Európát pedig Soros gázkamrájának, kimeríti-e a BTK 333. paragrafusában szereplő bűntettet, ami így szól: „Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Polt válaszában közölte: a nyomozó hatóság feladata megítélni, „a feljelentés tárgyát képező magatartás kelti-e bűncselekmény gyanúját, és emiatt nyomozás elrendelésének van-e helye.”

Demeter Szilárd néhány órával korábban nyilatkozta azt, hogy érdektelen, irracionális epeömlésnek tartja a kritikákat, amiket a gázkamrázó írására kapott, egyúttal azt mondta, tévedett, hiszen Soros nem lehet a liberális Führer, ugyanis nem is liberális.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról