Itthon hvg.hu 2020. december. 08. 14:20

Polt feljelentésként értékelte Vadai kérdését: a rendőrség vizsgálhatja, miért kerül milliókba egy pár perces műsor

Az ügyben Vadai Ágnes DK-s képviselő fordult írásbeli kérdéssel a legfőbb ügyészhez, aki továbbította a levelet a rendőrségre.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, mert arra volt kíváncsi, hogy “lehet-e színlelt szerződés a Digitális Akadémia munkacímen futó 250 millió forintos szerződés, melyet az Antenna Hungária kötött a Magno Studio Kft.-vel?”

A politikus kérdésében idézte a 24.hu korábbi írását, mely szerint "újabb, ezúttal negyedmilliárdos megbízást zsebelt be a Magno Studio Kft. az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt.-től". A portál hosszas levelezés, majd közérdekű adatigénylés után tudta meg, hogy az alapvetően földfelszíni sugárzással, illetve műsorkészítéssel is foglalkozó állami cég

egy 50 epizódos, részenként bruttó 5 perces műsor elkészítésére kötött 250 millió forintos szerződést a kft.-vel az idén augusztusban.

A cég korábban egy másik megbízást is kapott az Antenna Hungáriától, akkor az 5 perc angol TV című műsorért fizetett nekik 240 millió forintot az állami tulajdonú műsorszóró.

A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte Vadai mostani megkeresését, kérdését pedig a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította. Ugyanis Polt szerint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozóhatóság feladata annak megítélése, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Csatlós Hanna 2021. április. 17. 20:00

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

Különösen jó állapotban tárták fel egyiptomi régészek a körülbelül 3400 évvel ezelőtt létezett város, Aton romjait Luxornál. Vajon kik laktak a házakban, és miért halt ki évezredekkel ezelőtt a település? Miért csak most bukkantak rá a kutatók és ezzel megtalálták-e az egyiptomi Pompejit vagy az afrikai Eldorádót? Bács Tamást, az ELTE Egyiptológiai Tanszékének vezetőjét kérdeztük, aki több mint 20 éve maga is ásatásokat vezet a régióban.