Itthon hvg.hu 2020. december. 04. 10:03

Pártot alapított Bencsik János Polgári Válasz néven

Senkivel sem szövetkeznek, iránytűjük keresztény.

Újabb ellenzéki párt létrejöttét jelentették be az alapítók, Bencsik János volt jobbikos, független országgyűlési képviselő, Mihátsiné Dózsa Hajnalka, Ostffyasszonyfa polgármestere, Rába Kálmán megyei közgyűlési képviselő, valamint Varga Dániel önkormányzati képviselő.

A Polgári Válasz saját meghatározása szerint azoknak a hangja szeretne lenni, "akiket sem a kormányoldal, sem a közös pártlistára készülő ellenzék nem képvisel." Céljuk a szekértáborok meghaladása, sem a kormányoldallal, sem az egységes ellenzékkel nem kötnek szövetséget – derül ki Facebook-oldalukról.

Honlapjuk szerint "belső iránytűnk a kereszténység tanítása", valamint vallják, hogy a nemzet elévülhetetlen közösség, a legfontosabb társadalomszervező erő pedig a család.

Az idei év ezzel már három mikropártot hozott. Szeptemberben a szintén exjobbikos Volner János hozta létre a Volner Pártot, amely a szélsőjobboldali közönségnek kínál új hangokat. Októberben pedig Pálinkás József, az MTA volt elnöke állt elő az Új Világ Néppárttal, amely mérsékelt konzervatív erőként határozza meg magát, Pálinkás pedig akár a miniszterelnökséget is vállalná.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról