Itthon hvg.hu 2020. október. 29. 12:22

Nyolc és fél évet kaptak a fesztiválon drogot áruló hollandok

Tíz évre utasítják ki őket Magyarországról, első fokon pedig nyolc év hat hónap börtönre ítélték a 2017-ben egy nógrádi fesztiválon drogot áruló holland férfiakat.

2017 júliusában fogták el a rendőrök azt a két holland férfit, akik egy nógrádi fesztiválon kábítószert árultak. A rendőrök először csak őket, majd a pavilonjukat is ellenőrizték, ekkor került elő egy hátizsákból és egy övtáskából nagy mennyiségű, előre csomagolt és árjegyzékkel ellátott amfetamin, LSD és kannabisz. A hatóságok az autójukat is átnézték, itt egy bőröndből és egy válltáskából került elő még több kábítószer. Mint vizeletmintáikból kiderült, a férfiak nemcsak dílerek, hanem fogyasztók is voltak.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítvánnyal megegyezően mindkettejüket jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerkereskedelem miatt ítélte bűnösnek, ezért pedig nyolc év hat hónap börtönbüntetést szabott ki rájuk – írta meg a 444.hu. Viszont nem a börtön az egyetlen büntetésük: tíz évig kitiltották őket Magyarország területéről is, valamint a közel 3 millió forintos bűnügyi költséget is nekik kell megtéríteniük. A vádlottak az ítélet ellen fellebbeztek, így az nem jogerős.

2020-ban nem ők az első hollandok, akiket Magyarországon ítélnek el kábítószerkereskedelemért: korábban két fiatal kapott 5-5 évet, róluk itt olvashatnak bővebben.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.