Itthon MTI 2020. október. 14. 16:21

Heteken át verte magatehetetlen anyját egy szentesi férfi, öt évet kapott

A vádlott részegen durvult anyjával, volt, hogy koponyaűri vérzést okozott neki.

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a szentesi férfit, aki heteken át bántalmazta beteg, magatehetetlen édesanyját 2017-ben.

Az asszonyt tüdőgyulladás miatt ápolták kórházban, ahonnan 2017. július 14-én legyengült állapotban került haza. A nő állapota egyre romlott, ágyhoz kötötté és önálló mozgásra alkalmatlanná vált. A fia hozzáköltözött, és részt vett az ellátásában, de heti két alkalommal szociális gondozó is járt hozzá.

A rendszeresen alkoholt fogyasztó férfi és édesanyja kapcsolata egyre feszültebbé vált, a férfi többször szidalmazta az ágyban fekvő, magatehetetlen asszonyt, és bántalmazta is.

A sértettet legalább háromszor úgy megütötte, hogy koponyaűri vérzést okozott neki, emellett nyakát, mellkasát, hátát is ütlegelte.

A gondozó látta a bántalmazások nyomait és értesítette az asszony háziorvosát, majd a sértettet – életveszélyes sérülésekkel – kórházba vitték. Az asszonyt csak 2018 februárjában engedték ki a kórházból, egy idősotthonba került, ahol december 1-jén elhunyt.

A szakértői vélemény szerint a bántalmazás és az asszony halála között nem volt közvetlen ok-okozati összefüggés.

A vádlott az elsőfokú eljárás végén beismerő vallomást tett, azt mondta, megbánta tettét, de azt tagadta, hogy ököllel bántalmazta volna anyját. A táblabíróság folytatólagosan elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a 66 éves férfit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.