Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 16. 16:53

Semjén: "Az, hogy valakit támadnak, nem azt jelenti, hogy valóban erkölcsi stiklijei vannak"

A miniszterelnök-helyettes szerint a sok támadás nem erkölcsi stikliket jelent, hanem azt, hogy valaki hatékonyan képviseli a keresztény értékeket.

A KDNP-frakció máriapócsi zarándoklatán tartott beszédet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a párttársai számára – szúrta ki a 444. A beszédben a tisztesség és a hatékonyság fontosságáról beszélt a politikai életben, külön kiemelve, hogy ha egy kereszténydemokrata politkusnak vannak stiklijei, akkor az nemcsak a pártjának, de magának az evangelizációnak, az evangéliumnak, a kereszténységnek is árt.

Semjén tett egy zárójeles megjegyzést is:

"az, hogy valakit támadnak, nem azt jelenti, hogy valóban erkölcsi stiklijei vannak, hanem azt jelenti, hogy annyira hatékonyan képviseli a keresztény értékeket, hogy a kereszténység ellenségei ellenségnek tekintik, és ezért támadják. Jézus is azt mondta, hogy üldözni fognak titeket."

Semjén hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy a sajtó nem fog támadni mindenféle "kitalált dologgal", de Isten előtt tisztességesnek kell maradni egy keresztény politikusnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés