Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 25. 17:10

Pintér Sándor nyaralásáról is kiderültek részletek

A miniszterelnök-helyettes nyaralása a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint közel sem volt annyira fényűző, mint Szijjártó Péteré.

Ha már Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyaralásával van tele a sajtó, végigkérdeztük a magyar minisztériumokat, hol töltik jól megérdemelt vakációjukat a tárcavezetők. Szijjártó a magánéletének védelmére hivatkozott, amikor arról kérdezték, hogy mit keresett az ország negyedik leggazdagabb emberének luxusjachtján az Adrián, a minisztériumok pedig hasonlóképpen válaszoltak, egyetlen kivétellel: a Belügyminisztérium sajtóosztálya meglepő pontossággal válaszolta meg, mit csinált mostanában Pintér Sándor.

Szijjártó a Semjén-érvelést vette elő a luxusjachtos magyarázkodása közben

Köszönjük, üzenetét elküldük a szerzőnek. Köszönjük, üzenetét elküldük a címzettnek. Nem árulta el Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy kinek a pénzén nyaralt másfél hete az Adrián Szíjj László milliárdos vállalkozó luxusjachtján. A miniszter ugyanarra hivatkozott, mint annak idején a milliós vadászatot ajándékba kapó Semjén Zsolt: ez a magánélet része.

„Dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter 2020. augusztus 10. és 2020. augusztus 16. között öt munkanap >>nyári szabadságot<< vett igénybe. Szabadságának eltöltése magánügy, arról a tárca tájékoztatást nem ad.

Egyebekben öt munkanap szabadságából a miniszter közel négy teljes munkanapot a Belügyminisztériumban, irodájában, közfeladatainak ellátásával töltött annyi szabadságot megengedve, hogy nem kötött nyakkendőt”

– olvasható a hvg.hu-nak adott válaszban.

Bár elsőre nem tűnik túl nagy információnak, Pintér Sándort valóban nem könnyű nyakkendő nélkül lefényképezni, de az alább látható 2013-as fénykép alapján azért valamennyire rekonstruálható, hogy nézhetett ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?