Itthon hvg.hu 2020. július. 17. 20:42

Két hónap alatt sem sikerült megvizsgálni a lezárt Hárosi Duna-hidat

A hidat gyakorlatilag a felújítás után zárták le újra.

Két hónap alatt még nem vizsgálta meg szakértő az M0-ás autóút Hárosi Duna-hídját. A hidat, hangzott el a pénteki RTL Híradóban, két év munka után májusban nyitották meg, de rövid időn belül, két hét múlva, újra le kellett zárni.

A hídra azóta sem mehet rá senki.

A megrendelő állami cég azt közölte most a csatornával, hogy ebben a két hónapban sikerült kiválasztani azt a független szakértőt, akinek a feladata kideríteni, hogy mi a gond az építménnyel.

Hogy híd a pontosan mikortól lesz újra járható, azt nem tudni. A csatornának nyilatkozó szakújságíró azt mondta: erre valószínűleg sokat kell még várni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?