Égett az erdő Piliscsabánál
Itthon hvg.hu 2020. július. 12. 08:27

Égett az erdő Piliscsabánál

A szombat esti viharban gyulladt ki egy villámcsapás következtében a fenyves Piliscsabánál.

Szombat este több bejelentést is kaptott a Piliscsaba Polgárőr Egyesület, hogy a város több pontjáról is tüzet látnak. Az egyesület azt írta a Facebook-oldalán, hogy valószínűleg villámlás következtében gyulladt ki a piliscsabai lőtér feletti hegyen a fenyves.

A tűzoltók nehezen közelítették meg a helyszínt, és kéziszerszámokkal kezdték meg az oltást. A piliscsabai önkéntes tűzoltók azt írták a posztjukban, hogy nehezítette az oltást a fel-fel támadó szél, és az eső miatt csúszóssá vált hegyi terep. Végül vasárnap hajnalra sikerült elfojtaniuk a tüzet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Már Magyarországon is vannak eredmények a koronavírus maradandó hatásairól
Itthon Serdült Viktória 2020. augusztus. 07. 06:30

Már Magyarországon is vannak eredmények a koronavírus maradandó hatásairól

Az intenzív ápolásra szorult betegek utánkövetésére és rehabilitációjára márciusban kezdtek el protokollt kidolgozni az ország legnevesebb szakemberei. Egy-egy sokáig lélegeztetett beteget kivéve egyelőre nem tapasztaltak hosszabb távú, súlyosabb következményeket a koronavírusból gyógyultak egészségügyi állapotában.