Rendkívüli parlamenti ülést tartanak a jövő héten
Itthon hvg.hu 2020. július. 09. 10:57

Rendkívüli parlamenti ülést tartanak a jövő héten

Az Európai Bizottság által összeállított gazdasági mentőcsomag lesz a téma.

A kormány rendkívüli parlamenti ülést hív össze jövő héten hétfőre és keddre – tudta meg a Népszava a lapnak nyilatkozó képviselőktől. Mint írták:

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány nevében szeretne felhatalmazást kérni az Országgyűléstől arra, hogy az Európai Tanácsban hozzájáruljon az Európai Bizottság által összeállított gazdasági mentőcsomag elfogadásához.

A lap szerint várhatóan egy parlamenti határozatot fogadnak majd el ezzel kapcsolatban a képviselők.

A koronavírus miatt kialakult gazdasági krízist az Európai Bizottság egy összesen 750 milliárd eurós élénkítési csomaggal orvosolná, ennek egy része kedvezményes hitelként, egy része pedig vissza nem térítendő támogatásként állna a tagállamok rendelkezésére. A pénzt hitelfelvétellel teremtené elő az unió, amit Orbán többször is kritizált – emlékeztettek a cikkben.

A lap kormánypárti forrásai nem tudnak róla, hogy ezen kívül másról is döntene a Ház, de a Lánchíd ügye szintén téma lehet.

A rendkívüli ülés tényét Gulyás Gergely is bejelentette a csütörtöki Kormányinfón.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata
Élet+Stílus Czeglédi Fanni 2020. augusztus. 06. 20:00

Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata

Kanye Westnek az elmúlt hetekben felbukkanó furcsa víziói és sértő bejegyzései eleinte egy jól kidolgozott médiakampány elemeinek tűnhettek, de hamar megjelentek azok a rajongók és támogatók, akik arra figyelmeztettek, hogy a rapperen valószínűleg eluralkodott korábban felvállalt bipoláris zavara. Ha ismerjük és értjük a betegség tüneteit, West ámokfutásnak tűnő megnyilvánulásai is egészen más megvilágításba kerülnek. De mit kell tudni és hogyan érdemes beszélni a bipoláris zavarról? Dr. Belső Nóra pszichiátert kérdeztük.