Itthon hvg.hu 2020. április. 22. 17:39

Vizsgálja a rendőrség, hogy rémhíterjesztés-e a Századvég szakértőjének kijelentése

Polt Péter legfőbb ügyész egy kerületi rendőrkapitánysághoz továbbította ennek eldöntését.

A feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás okozta a forint gyengülését.

Ez ifj. Lomnici Zoltán, a kormányhű Századvég jogi szakértője mondta az M1-en a hónap elején, majd hosszan beszélt arról, hogy Soros György hogyan támadt korábban nemzeti fizetőeszközöket.

A DK-s Vadai Ágnes Lomnici kijelentése után írásbeli kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek, afelől érdeklődött, hogy a Századvég megszólalójának kijelentése megalapozott volt-e, vagy rémhírterjesztés.

Polt válaszában azt írta, hogy Vadai írásbeli választ igénylő kérdése

feljelentésként értékelhető, ezért azt a Legfőbb Ügyészség a Budapesti III. Kerületi Redőkapitánysághoz továbbította.

A rendőrség feladata annak megítélése ezek után, hogy “a kérdésben megfogalmazott magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.