Itthon hvg.hu 2020. március. 16. 19:13

A toldys diák édesapja nem érti, miért nem tesztelték hamarabb a feleségét

A férfi a 24.hu-nak elmondta, őrületes volt átélni, hogy a feleségét ide-oda szállítják.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vlogolni kezdett az a gimnazista fiú, akinek édesanyjáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzéssel feküdt napokat a Szent János kórházban.

A gimnazista diák tesztje negatív lett, és családja jelenleg karanténban van. A 24.hu utolérte az apát, aki felesége állapotáról, és arról is beszélt, hogy mit tapasztal a karanténban.

A férj szerint őrületes volt átélni, hogy feleségét hogyan szállítják ide-oda, miközben egyre rosszabb állapotba került. Nem érti, miért nem végeztek el egy tesztet már rögtön az elején. A férj azt látja, hogy habár az ápolók segítőkészek, a rendszer kaotikusan működik, inkább csak megtörténnek a dolgok

- írja a lap. Hozzáteszik, hogy érthető okokból nem mennek be a szobájukba az ápolók, ám ennél nagyobb probléma, hogy semmilyen tájékoztatást nem kapnak, nem tudják az eljárás menetét, az eredmények pedig lassan érkeznek meg.

A szobájukba nem igazán mennek be az ápolók – érthető okokból –, bekopognak, ők felveszik a maszkot, átveszik a csomagokat és megmérik a lázukat. Ami nagyobb probléma, hogy semmilyen tájékoztatást nem kapnak, nem tudják az eljárást, az eredmények pedig nagyon lassan érkeznek meg.
Teszt helyett kérdéssor

Az apán eddig egy tesztet végeztek, ennek eredménye negatív lett, jól érzi magát, másik fiuk viszont pozitív tesztet produkált. A család hétvégén tudta meg, hogy a fiút – a 24.hu szerint helyhiány miatt – az édesanyjukkal egy szobába tennék, de az apa szerint ez egy egészen elképesztő ötlet, mivel nem is tudják egyelőre, hogy a felesége milyen állapotban van.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.