Itthon hvg.hu 2020. február. 21. 16:05

Az MSZP elnöke örömlányokhoz hasonlította a DK-ba átlépő polgármestereket

Örömlányos viselkedéssel teremtenek nehéz helyzetet, pedig a párt nem lábtörlő, hanem erős bástya – mondta.

Csalódottságának adott hangot Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Szegeden, miután két szocialista polgármester, Kiss László és Szaniszló Ferenc a Demokratikus Koalícióba igazolt át. A politikában ők senkik sem lennének az MSZP nélkül – mondta a pártelnök, hozzátéve, nem is nyertek volna.

Kiss és Szaniszló szerinte hátba szúrta az MSZP-t.

Tóth szerint hibát követ el az, aki az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját (itt a DK-ra utalt). Tóth szerint az MSZP támogatottsága hónapról hónapra növekszik, és hibázik, aki alábecsüli "nagyvárosi erejét". Senki nem tekintheti az MSZP-t lábtörlőjének – tette hozzá.

A pártelnök fájlalja, hogy a polgármesterek "épp most", az MSZP kongresszusa előtt próbál nehéz helyzetet teremteni "örömlányos viselkedéssel". A kongresszuson pedig új baloldali politikát fognak hirdetni, állítja.

(ATV)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.