Itthon hvg.hu 2020. február. 06. 14:51

Új főszerkesztő a Magyar Nemzetnél

A kormányközeli lapot eddig vezető Ballai Attila helyére Toót-Holló Tamás, az MTI korábbi főszerkesztője érkezik. Új helyettes is lesz, őt a Délmagyartól rakják át az újsághoz.

Új főszerkesztő áll munkába a kormányközeli Magyar Nemzetnél – tudta meg az Azonnali. Az MN lapot eddig a korábban sportújságíróként dolgozó Ballai Attila vezette, az ő helyét – mindössze egy év után – Toót-Holló Tamás veszi át. Toót-Holló neve ismerősen csenghet, ő ugyanis a Mediaworks Hungary Zrt. központi online szerkesztőségének főszerkesztője, 2013 és 2017 között pedig az MTI főszerkesztője is volt.

A lapot kiadó Mediaworks Hungary Zrt. időközben hivatalos közleményben jelezte az újságnál történt változásokat. Ebből azt is tudni, hogy Ballai nem kerül túl messze a birodalomtól, ugyanis a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány portfóliója sportfőigazgatójaként dolgozik tovább.

Az MN egy új főszerkesztő-helyettest is kap a volt délmagyaros Pósa Árpád személyében, így ez a tábor háromfősre hízik: Villányi Károly és Tábori Gabriella szintén főszerkesztő-helyettesek a Nemzetnél. A mostani változások része az is, hogy Néző László a központi szerkesztőség összevont print és online főszerkesztője lett; lényegében ő örökölte meg Toót-Holló helyét.

A Magyar Nemzetnél egyébként napra pontosan öt évvel ezelőtt is főszerkesztőváltás volt, ez volt a G-nap, amikor Simicska Lajost elhagyta a lapot vezető, Orbán Viktorhoz hű stáb, mire ő durván kikelt a miniszterelnökkel szemben. A lap ezek után kritikusabb hangot ütött meg a kormánnyal szemben, ám a 2018-as, újabb kétharmados Fidesz-győzelmet követően a vállalkozó megvált érdekeltségeitől. A lap végül a G-nap előtti vezetéssel, a Magyar Idők stábjával tért vissza a kormányközeli narratívához, éppen egy évvel ezelőtt újra Magyar Nemzetként.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?