Itthon hvg.hu 2020. január. 29. 09:35

Vádat emeltek a magyar Bonnie és Clyde ellen

Míg a férj kirabolta a bankokat, addig a felesége az autóban várta – így szerzett pénzt egy hiteltörlesztést már nem bíró házaspár.

Vádat emeltek a tavaly nyári üllői, illetve a Bugyiban történt bankrablás elkövetői ellen – írja az ügyészség.

A közlemény szerint egy házaspár 2016 közepére jutott el arra a pontra, hogy a saját, valamint családjuk által felvett hiteleiket – ami akkorra már 24 millió forintra rúgott – nem tudják törleszteni. Ekkor a férj úgy döntött, hogy egy bank kirablásával próbál meg pénzt szerezni.

Elsőként a férj 2016 augusztusában egy kőbányai bankfiókot rabolt ki fegyveresen és több mint kétmillió forint készpénz átadására kényszerítette a pénztárost. Mintegy három év kihagyás után 2019. év nyarán már a férfi felesége is beszállt a rablásokba, ő lett a sofőr, míg a férj ment be a bankba.

A házaspár ezzel a "munkamegosztással" tavaly nyáron egy üllői bankfiókból több mint egymillió, egy Bugyin lévő fiókból majdnem másfélmillió forintot zsákmányolt.

Az ózdi férfit végül a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el Ócsán nem sokkal az utolsó rablás után.

A Monori Járási Ügyészség a házaspár ellen többrendbeli, fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?