Itthon MTI 2020. január. 21. 17:51

Egerben és Putnokon veszélyes a levegő

Az ország több pontján még tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden azt közölte: Egerben és Putnokon veszélyes, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren egészségtelen a levegő minősége.

További hét településen kifogásolt a levegőminőség, ezek:

  • Budapest,
  • Miskolc,
  • Nyíregyháza,
  • Sajgótarján,
  • Szeged,
  • Szolnok és
  • Vác.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ

fokozottan felhívja az érintett településeken élők figyelmét, hogy a gyerekek, az idősek, a várandós kismamák és a krónikus betegségben szenvedők ne tartózkodjanak a szabadban.

Veszélyes levegőminőség esetén már az egészséges emberek is légúti tüneteket tapasztalhatnak.

Hozzátették, hogy a meteorológia előrejelzés alapján a következő napokban nem várható a levegőminőség jelentős javulása.

A Főpolgármesteri Hivatal kedden közölte: továbbra is indokolt a budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása.

Saját magukat mérgezik, de legalább nem fagynak meg

Bár sokan csak a gyárakat és az autókat okolják a légszennyezésért, vannak olyan területei Magyarországnak, ahol a lakossági fűtés a legnagyobb szennyező. Mit tehetnek azok, akik jobb híján használt ruhát és műanyagot égetnek el, csak hogy ne fagyjon meg az egész család? A Sajó-völgyben jártunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Gazdaság hvg.hu 2021. június. 20. 07:00

És akkor bárki viheti az autópályákat, csak ne beszéljen a melegekről

Koncesszióba szervezi ki a kormány az autópályákat; megszavazták a homofóbtörvényt, amely sokak szerint a gazdaságra is rossz hatással lehet; váratlanul arra kezdett el mindenki figyelni az Eb-n, hogy hova rakják a focisták az üdítőket és söröket a sajtótájékoztatón. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.