Itthon hvg.hu 2019. december. 13. 17:19

Egy belvárosi étterem beépítette egy csecsemőkutató labor ablakait

A babakutató elé építettek egy téliesített teraszt, így annak ablakai egyenesen az asztalokra néznek.

A budapesti belvárosban található La Fabbrica étterem egy zárt, fűthető utcai teraszt épített közvetlenül a CEU Babakutató Labor ablaka elé – írja a 444.hu. Az egyik ablak a labor egy folyosóján van, ahol most egy átmeneti zóna van kialakítva a csecsemőknek egy padlóra fektetett takaróval és néhány játékkal. A másik ablak már az EEG előkészítő szobában található, vagyis, ha szellőztetni akarnak ezekben a helyiségekben, akkor az étterem zárt teraszának levegője áramlik a szobába. 

A 444 megtudta, hogy az étterem átalakításáról nem tájékoztatták a CEU-t, ezt Csibra Gergely, a labort vezető professzor mondta nekik. A La Fabbrica üzletvezetője azt mondta, az étterem és a ház tulajdonosa megállapodtak a terasz beépítéséről. A belvárosi önkormányzatot is megkeresték, ők azt válaszolták, hogy a vendéglátó egység beszerezte az összes engedélyt a bővítéshez.

A lap megszólaltatta a K&H Bankot is, ugyanis a CEU tőlük bérli a labor helyiségeit. Ők azt állítják, hogy a ház tulajdonosa velük nem egyeztetett és lehetséges, hogy lépéseket fognak tenni az ügyben.

A ház egyébként a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tulajdona. A CEU által évek óta használt részére azonban a K&H Banknak van használati joga, így a labor tőlük bérli azokat.

Fotó: Csibra Gergely / Facebook

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.