Itthon hvg.hu 2019. szeptember. 25. 17:12

Volner János agytrösztöt alapított és az élére állt

A Mi Hazánk Mozgalom volt politikusa százötven értelmiségit gyűjtött össze számos európai országból, hogy az Európa Öröksége Intézetet szolgálják. Volner az első mondataival keményen, személyeskedve támadta Greta Thunberget.

Európa Öröksége Intézet néven úgynevezett think-tanket, azaz agytrösztöt alapít a Mi Hazánk Mozgalomtól szeptemberben búcsúzó Volner János. Az egykori Jobbik-alelnök a hírt a Facebookon osztotta meg a követőivel, azt írja, azért van szükség az új intézetre, mert „szellemi síkon vívott háború zajlik Európa ellen és az európai identitás megőrzésének ügye sajnos vesztésre áll.” Ebben a harcban szánna szerepet az Európa Öröksége Intézetnek.

Volner szerint a jobboldal világszerte új kihívásokat kapott, ilyen például a klímaváltozás, amelyet véleménye szerint „sokszor minden tudományosságot nélkülöző, az emberek megfélemlítését célzó világkampányával” csomagolnak újra, „ráadásul éppen azok, akik a neoliberális gazdaságpolitika felpörgetésével maguk okozták a környezetszennyezést.

Egy igazoltan Asperger-szindrómás, kényszerbeteg, szorongásos gyereket utaztatnak a világban, hogy gyomorforgató politikai pedofíliával vele neveljék ki a jövő liberális klímagenerációját.”

- írta posztjában, Greta Thunbergre utalva.

Volner azt írta, az elmúlt fél évet folyamatos háttérmunkával, szervezői tevékenységgel töltötte, barátaival összegyűjtötték és „nemzeti értékrendű, a fenntarthatóság iránt elkötelezett, felelős politika szolgálatába” állítottak számos európai országból 150 értelmiségit, akik közül többeket be is mutatnak majd a nyilvánosságnak.

Vannak köztük akadémikusok, egyetemi professzorok, polgármesterek, vállalatvezetők, de közösségünkben tudhatunk művészeket, történészeket, újságírókat, mérnököket, fegyveres testületek tagjait és volt alkotmánybírót is

- írta a volt képviselő, aki a vezetője lesz Európa Öröksége Intézetének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.