Itthon hvg.hu 2019. június. 21. 15:11

Nem kerülhet ki a börtönből az olaszliszkai lincselés harmadrendű vádlottja

A lincselés egyik résztvevője azért nem kerülhet szabadlábra feltételesen, mert csak úgy érhető el a büntetés célja, ha rács mögött marad, érvelt a bíróság.

Nem szabadulhat az olaszliszkai lincselés III. rendű vádlottja, írja az Index. Egyszer már megtagadta a bíróság a feltételes szabadlábra bocsátást 2018. július 26-án, de azt időről időre felül kell vizsgálni, legutóbb május 9-én érkezett el a idő. És most is arra jutott a büntetés-végrehajtás bírósága, hogy nem bocsátható feltételes szabadlábra az elítélt, mert a büntetés célja nem érhető el szabadságelvonás nélkül. A döntés most emelkedett jogerőre a fellebbezés után. Június 14-én írtuk meg, hogy az első rendű vádlottat, ifj. H. D.-t viszont feltételesen szabadlábra helyezik a börtönben mutatott kifogástalan magatartása miatt.

Ifj. H. D.-t a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés