Itthon hvg.hu 2019. január. 09. 12:20

Kivonult a DK és az MSZP a honvédelmi bizottság üléséről

A fideszesek leszavazták, hogy az MTVA épületében történtekről, Gruevszkiről vagy az Orbán által használt repülőkről beszéljenek.

Kivonultak az MSZP és a DK politikusai a Parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának üléséről – adta hírül az atv.hu.

Vadai Ágnes DK-s és Harangozó Tamás MSZP-s politikus az ülés után közleményben azt tudatta, hogy ki akarták bővíteni a bizottság ülésének napirendjét, de a Fidesz elutasította azt.

Az ellenzéki képviselők meg akarták hallgatni Pintér Sándor belügyminisztert és az országos rendőrfőkapitányt az MTVA épületében történtekkel és a rendőri intézkedés elmaradásával kapcsolatban, valamint a külügyminisztert és a bevándorlási hivatal vezetőjét is Nikola Gruevszki börtönre ítélt volt macedón miniszterelnök Magyarországra szöktetésével kapcsolatban, de a honvédelmi minisztert is beidézték volna, hogy az Orbán Viktor által használt honvédségi repülőgépekről kérdezzék.

A közlemény megfogalmazó politikusok szerint az nem parlamentarizmus, ahol a kormány mondja meg, hogy miről lehet beszélni, és miről nem. „Történelmi szégyen, hogy 2019 Magyarországán a két és fél millió magyar választópolgárt képviselő ellenzéki képviselők kérdéseket sem tehetnek fel a hatalomnak. Ma sem minket, hanem két és fél millió magyart köpött szembe az Orbán-rendszer. Ehhez nem fogunk asszisztálni, ezért kivonultunk a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság mai üléséről” – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés