Itthon hvg.hu 2019. január. 04. 16:56

Jövő héten újranyit a Honvédkórház koraszülöttcentruma

Sikerült úrrá lenni a szakemberhiányon, így január 7-én, háromhetes kényszerszünet után újranyit a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege (PIC) - értesült az mfor.hu, de lapunk is úgy tudja: jövő héttől újra fogadnak kismamákat és a babákat a Podmaniczky utcai osztályon.

Az mfor.hu információi szerint hétfőtől újranyit és ismét a III. progresszivitási szinten, 14 ággyal (inkubátorral) működik a Honvédkórház a koraszülött intenzív részlege, miután a vezetőségnek sikerült új embereket felvenni osztályra. A hvg.hu érdeklődésére csütörtökön 90 százalékosra mondták az osztályon, hogy újra tudnak nyitni 7-én.

Az amúgy országos elismertségű koraszülött centrumról november végén elsőként írtuk meg, hogy december 15-én be fogják zárni, mert nincsenek meg a működtetéséhez szükséges személyi feltételek – fél év alatt ugyanis hét szakember távozott az osztályról.

A minisztérium első körben tagadni próbálta a hírt, de ugyanabban a közleményében elismerte: néhány hétig nem működik majd az osztály. 

A kórházat felügyelő Benkő Tibor honvédelmi miniszter pár nappal később azt ígérte, hogy két hétnél tovább nem lesz zárva a koraszülöttcentrum, és legkésőbb január elejéig igyekeznek rendezni a helyzetet.

Az osztály megmaradásáért koraszülött gyermeket nevelő szülők indítottak online petíciót, amelyet pár nap alatt több mint húszezren írtak alá.

A Honvéd ellátási területéhez tartozó kismamákat a bezárás alatt a Semmelweis Egyetem női klinikáján és a János-kórházban működő PIC-ek fogadták átmenetileg.

Az mfor.hu értesülései szerint a Honvédkórház vezetése a korábbinál akár másfélszer magasabb bért fizet majd a régi és az új dolgozóknak, és speciális bérpótlékot, illetve ösztönző keretet vezettek be az ügyeletet vállalóknak. Novemberben a kórházparancsok még nemet mondott arra béremelésre, amelyet a PIC-et vezető Nádor Csaba próbált kialkudni az osztály dolgozóinak.  

 

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.