Itthon hvg.hu 2018. november. 29. 12:05

H. Kitti sajnálja, hogy agyonverték miatta Szögi Lajost

Most nyilatkozott először az a nő, akit gyerekként elsodort kocsijával Szögi Lajos Olaszliszkán.

Legszívesebben megváltoztatná a múltat H. Kitti, aki miatt agyonverték Olaszliszkán Szögi Lajost. A nő most nyilatkozott először a 12 évvel ezelőtt történtekről a Borsnak. Azt mondja,

természetesen nagyon sajnálom a történteket. Megváltoztatnám a múltat, ha lehetne. Az emberek nem éreztetik velem a hétköznapokban, hogy mit gondolhatnak rólam, de szeretném minél hamarabb elfeledni.

A 23 éves nő férjével és lányával nem Olaszliszkán él. Néha hazamegy, de nem tud a régi házban aludni, az ablaka ugyanis pont Szögi Lajos emlékművére néz. Szögit a lány egyes családtagjai és a köréjük gyűlt tömeg lincselte meg, mert azt hitték, Szögi halálra gázolta a gyereket. Kiderült, a 11 éves lánynak nem lett baja, a férfi gyerekei viszont a kocsiból végignézték, amint halálra verik apjukat.

A gyilkosság miatt börtönben ülő H. Dezsőnek a bíróság a rossz fogvatartási körülmények miatt megítélt 5 millió forintot, erről H. Kitti nem tudott. A kártérítés miatt Bayer Zsolt a Magyar Időkben ment neki a Helsinki Bizottságnak, azt állítva, "ők járták ki" a kártérítést a férfinek. A Helsinki Bizottság ezt visszautasította és beperli a lapot. Felhívták a figyelmet viszont arra, hogy Szögi Lajos családjának 46 milliós kártérítés jár a H. családtól, amelyből még egyetlen fillért sem sikerült behajtani.

A szervezet szerint mindebből az következik, hogy H. Dezső minden valószínűség szerint egyetlen fillért sem fog átvenni a neki megítélt 5 milliós kártalanításból, helyette azt a Szögi család fogja megkapni. Így bármennyire is paradox, de éppen a fogvatartott sikeres kártalanítási pere adhat esélyt arra, hogy Szögiék legalább részben a megítélt kártérítésükhöz juthassanak.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.