Itthon hvg.hu 2018. április. 17. 17:26

Felbujtással gyanúsítja a rendőrség Gyárfás Tamást a Fenyő-ügyben?

Fenyő Jánost 1998-ban lőtték le saját autójában egy kereszteződésben.

Fenyő János médiacézár megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség egykori elnökét, a Nap TV korábbi tulajdonosát, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda - állította kedd délután a Pestisrácok.hu. A rendőrség nem sokkal később kiadott egy közleményt, amely szerint kedden kora délután elfogták és előállították a 69 éves Gy. Tamást, akinek kihallgatása ekkor már folyamatban volt. (Őt azonosította a Pesti Srácok Gyárfással.) A gyanú: emberölésre felbujtás.

A Pesti Srácok úgy tudja, a rendőrség azzal gyanúsítja az őrizetbe vett férfit, hogy több mint 20 éve megbízást adott a jelenleg börtönbüntetését töltő Portik Tamásnak, hogy likvidálja legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. A lap szerint "kőkemény bizonyítékok", köztük egy hangfelvétel van a rendőrség birtokában. A Zoom.hu szerint egy 2004-es hangfelvételről van szó.

Portikot március 22-én gyanúsították meg a gyilkosságra való felbujtással, vagyis ugyanazzal, mint a rendőrség szerint Gy.Tamást.

A rendőrség múlt kedden adott ki közleményt arról, hogy tovább folytatja a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyében, hogy az eddig ismeretlen megbízót megtalálják. Fenyőt 1998. február 11-én ölték meg, előre kitervelten. Fenyőt a saját kocsijában, este fél hat után lőtték le, mikor megállt egy piros lámpánál. Fenyő János megölése miatt Jozef Rohácot 2017. májusában ítélte el a Fővárosi Ítélőtábla.

A Pesti Srácok hírének megjelenése után kerestük Gyárfás Tamást, de nem értük el, ahogy ügyvédjét, Bánáti Jánost sem.

[Frissítés]: a rendőrség kedd esti közleménye szerint a gyanúsítotti kihallgatását követően Gy.Tamást bűnügyi őrizetbe vették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Vállalkozás Dobos Emese 2021. június. 20. 18:00

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

Immár 27 asszonynak ad munkát a tardi Matyodesign társadalmi vállalkozás, akik akár 100-120 ezer forintot is "összehímezhetnek" nyugdíj mellé egy hónap alatt. A koronavírus-járvány azonban nemcsak a viszonteladóikat érintette hátrányosan, de a pandémia előtt induló új üzletágukat, a szervezett túrákat is. Az értékesítési modelljük azonban fordult. Váczi Rozival, a Matyodesign alapítójával beszélgettünk Tardon.