Itthon hvg.hu 2017. augusztus. 21. 12:11

Szabadon távozhatott a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja

A várakozásokkal ellentétben nem helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság hétfőn M. Richárdot, akit a két halálos áldozatot követelő Dózsa György úti baleset okozásával gyanúsítanak.

Két ember halt meg a Dózsa György úti balesetben, a jogosítvány nélküli gázoló mégis szabadlábon védekezhet tovább – írta a 24.hu.

A bíróság döntése után a gyanúsított távozóban azt mondta a portálnak, hogy szabadlábon védekezhet, és nem került házi őrizetbe. Ezután rá várakozó barátaival és barátnőjével elhagyta a bíróságot.

Az ügyészség álláspontja szerint viszont M. házi őrizetbe kerül, de nyomkövetőt nem kell viselnie.

A 24.hu szerint a férfit az a Novák Péter védi, aki a 2012-ben ittasan halálos balesetet okozó, ezért 9 év börtönre ítélt Eva Rezešovát is védte.

A férfit szombaton délután vette őrizetbe a rendőrség, miután megalapozottá vált vele szemben a halálos közúti baleset okozásának gyanúja.

A férfi még májusban rohant Mercedes kabriójával egy éppen kanyarodó Citroënbe, amely buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott a Dózsa György úton, a balesetben ketten meghaltak.

A Magyar Nemzet eközben arról írt, hogy M. Richárd az ellene folyó nyomozás ellenére elment nyaralni a Seychelle-szigetekre a barátnőjével. Néhány nappal a hazatérése után vették őrizetbe.

A lap megkérdezte a BRFK-tól, hogy M. Richárd miért hagyhatta el az országot, illetve hogy elrendelt letartóztatása tudatában tért-e haza. Eddig még nem kaptak választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Lengyel Tibor 2021. június. 20. 15:00

Könnyen szerzett százmilliók - az államban nyugodtan bízhatnak Gődény és társai

Közeledik a 2022-es választás, de még a 2018-as után is 2,1 milliárd forintot próbál behajtani az állam azoktól a pártoktól, amelyek nem érték el akkor az 1 százalékos eredményt és emiatt vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást. Köztük van az ezzel már 2014-ben megbukó, de azóta más miatt elítélt egykori monoki polgármester, Szepessy Zsolt, valamint a járványveszélyt tagadó Gődény György pártja is. Semmi garancia nincs rá, hogy mindez nem ismétlődik meg jövőre.