Itthon hvg.hu 2017. január. 26. 11:07

Fotók: Szétrepedt a fagytól a nagykanizsai víztorony

Néhány hónap múlva le is bontják a bagolai víztornyot.

Nem bírta a Nagykanizsán, a bagolai városrészben álló víztorony a kemény fagyokat, ezért egyik napról a másikra kilyukadt az oldala – írja a helyi Kanizsa Újság. A víztorony oldalára jó pár méter hosszan és vastagon rá is fagyott a víz.

Kendli Richárd, a Délzalai Vízmű Zrt. szolgáltatási igazgatója a lapnak elmondta, a jegesedés oka, hogy a hosszan elhúzódó tartós kemény fagyok hatására megrepedt a víztorony acélszerkezete, és a kifolyó víz megfagyva létrehozta ezt az érdekes alakzatot.

Hozzátette, a bagolai vízellátásban komoly problémát nem okoz a lyukas hidroglóbusz, és amint elmúlik a fagyos időjárás, ki is fogják javítani a hibát a víztornyon. Nagyobb beruházást azonban nem terveznek, mert pár hónap múlva úgyis lebontják azt.

MTI / Varga György
MTI / Varga György
MTI / Varga György
MTI / Varga György
Hirdetés
hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?