Itthon hvg.hu 2016. november. 19. 07:30

Szabó Bence: Oda kell figyelni arra, amit Hosszú vagy Gyurta mond

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára is megszólalt a Magyar Úszószövetség és annak elnöke, Gyárfás Tamás körül kialakult helyzetről.

Szabó Bence a Magyar Időknek nyilatkozott röviden, kikötve azt, hogy nem hivatalosan, csak magánemberként fűz kommentárt a helyzethez. "Rendpárti vagyok, a sportban pedig rend nélkül nem működnek a dolgok. A suszter maradjon a kaptafánál, az úszó ússzon, a vezető vezessen. Ám ha ekkora klasszisok nyilvánulnak meg, mint Hosszú Katinka vagy Gyurta Dániel, akkor arra mindenképpen oda kell figyelni" – fogalmazott Szabó.

Eddig aktív sportvezetőként csak Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára nyilatkozott az ügyről, amely Hosszú Katinka keddi, Gyárfást távozásra felszólító nyílt levele nyomán pattant ki. Ő az Origónak a napokban arról beszélt, hogy a sportolók kritikáira a sportági szövetségnek, illetve a közgyűlésnek van lehetősége reagálni, nem neki kell megítélnie azokat. Ő ugyanakkor mindent meg fog tenni, hogy kimagasló teljesítményüket továbbra is elősegítse.

Gyárfás Tamás lemondásával kapcsolatban pedig hangsúlyozta: egy tisztviselő megválasztása mindig demokratikus folyamat eredménye, így az esetleges távozásának is megvannak a jogi keretei.

Gyárfás Tamás: Nem sértődhetek meg, 2020-ig kitartok

"Nem mondok le, kutya kötelességem, hogy a 2017-es vizes vb-t és a budapesti 2020-as vizes Eb-t végigvigyem, nem sértődhetek meg" - mondta a Magyar Úszószövetség elnöke a hvg.hu-nak, több kérdésre viszont nem akart válaszolni. Pedig a helyzete látszólag sokat romlott Hosszú Katinka újabb provokatív megszólalása óta. Hargitay András után tehát ő sem mond le.


Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.