Itthon Zelki Benjámin 2016. augusztus. 30. 18:15

A Fehérvári úton is akad gányolás bőven - fotók

A Bartók Béla út után bejártuk a Fehérvári utat is. Buhera itt is akadt bőven.

Hétfőn adták vissza a forgalomnak a Bartók Béla és Fehérvári út valamint a Szabadság híd vonalát a közlekedőknek. A visszavétel azonban sok örömöt nem hozott, a Bartókon a korábbi állapotokat konzerválták, kerékpársávot sem festettek föl, a járdát sem szélesítették, a villamosmegállókba tervezett virágágyások helyét pedig szépen lekövezték.

Most azonban bejártuk a Fehérvári utat is, ott sem találkoztunk jobb állapotokkal. Az útpálya minősége gyalázatos, de ezt most szó nélkül hagyjuk, hiszen éppen felújítás alatt áll, úgyhogy remélhetőleg rövidesen jobb lesz, és a legutóbbi információk szerint ide kerékpársáv is kerül majd – kétségtelen, hogy hely az volna rá bőven.

Azonban kellemetlen buhera-megoldásokból itt is találunk bőven – kezdjük talán a virágágyásokkal, melyek itt is lettek volna, ezek helyére is szépséges betonteknők kerültek, ráadásul nem is akármilyen módon:

hvg.hu

Nem kell a képet nagyon nézni, hogy észrevegyük, nem sikerült éppen teljesen egyenesre betonozni a tervezett virágágyás helyét a Kalotaszeg utcánál. Az viszont ebben az Andor utcai megállóban is látszik, hogy vonalzót nemigen használtak hozzá:

hvg.hu

De maguk a megállók sem mindig sikerültek egyenesre, az Albertfalva kitérő biztosan nem:

hvg.hu

És térkő sem jutott rá végig (pedig azt hittük, abból van bőven):

hvg.hu

De a több mint 2,5 hónapos vágányzár alatt az útátjárókat sem sikerült mindenhol megcsinálni, igaz, van, ahol hozzányúltak, de a Fehérvári út-Fonyód utca sarkán pl. még mindig így néz ki:

hvg.hu

Végül a villamossín is van, ahol megújult, de az Etele út csomópontja és Újbuda-központ között ez nem mindenhol mondható el:

hvg.hu

Nem baj, majd egy következő több hónapos vágányzár idején talán sor kerül ezekre is.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.