Itthon MTI 2015. szeptember. 04. 18:23

Videók: Rendőrökre támadtak az ultrák a meccs előtt

A magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál.

2500-3000 ultra lehet kezdéskor a Planetáriumnál, akik magukat "kitaszítottaknak" nevezik a szurkolói kártya ellen tiltakozva. Székely himnusz, "Ria, ria, Hungária!" megy, bemelegítésként ugrálnak egy kicsit, "ki nem ugrál, büdös román".

Folyamatosan érkeznek, a környék tele van velük, simán megduplázódhat a számuk. Rengeteg a petárda, a pirotechnikai eszköz és a füst. A hangulat "emlékezetes".

A szónok az MLSZ-t hibáztatja, hogy az ultrák kiszorultak. A rendőrség szabályait sorolják a rendezvényre vonatkozóan, ez sem nyert különösebb tetszést. Később zenés műsor következett, a színpadon a Magozott Cseresznye, utána az Egészségés Fejbőr és a Romantikus Erőszak szórakoztatja az ultrákat a meccsig. A szurkolók a zenétől eltérve inkább a rigmusokat éneklik.

A szurkolók egy része az esti Magyarország–Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés helyszínéhez, a Groupama Arénához érve kezdett sörösüvegeket, petárdákat dobálni a rendőrökre, akik erre válaszul hátrébb szorították a csoportot.

Az ORFK kommunikációs szolgálata este fél nyolckor közölte: csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség, mert a magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció "elvesztette békés jellegét".

A rendőrök könnygázt is bevetettek, gumibotot használtak, és a stadionnal szemközti Népligethez szorították a szurkolókat, akik tovább dobálják az üvegeket és a petárdákat.

A készenlétisek megrohamozták a Népligetnél az ultrákat, egy embert kiemeltek:

Mint arról korábban beszámoltunk: futballszurkolók több száz fős, fekete ruhába öltözött csoportja vonult végig péntek délután a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták, petárdákat robbantgattak, többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.