2015. március. 04. 11:25 MTI Utolsó frissítés: 2015. március. 04. 11:27 Itthon

25 év múlva szabadulhat a cellatársát nyakon szúró férfi

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a Fővárosi Ítélőtáblán szerdán azt a férfit, aki a márianosztrai börtönben nyakon szúrta egyik zárkatársát 2012 őszén. Az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő vádlott legkorábban 25 év után bocsátható szabadon.

A férfi most 25 éves. Korábban többször elítélték már, a bűncselekmény idején 11 év 7 hónapos büntetését töltötte.

2012. október 6-án egy zárkában volt áldozatával, és kilenc másik fogvatartottal. A vádlott délelőtt egy madzaggal egy drogként is használt gyógyszert húzott fel az udvarról. Abból a vádlott és a sértett is fogyasztott, majd kártyázni kezdtek.

Délután fél hat körül a két férfi játék közben összeszólalkozott, a vádlott ököllel többször arcon ütötte a sértettet, majd elővette az ágyban tartott, nyolc centiméteres pengéjű kést, és azzal nyakon szúrta a sértettet.

A fiatal férfit két zárkatársa fogta le, és egyikük elvette tőle a kést. A zajra a fegyőrök bementek a zárkába. A megszúrt embert először az egészségügyi körletbe, majd kórházba szállították, ahol megműtötték. A szakértők szerint az, hogy életben maradt, kizárólag a véletlenen múlt.

A késelőt a fegyőrök elkülönítették, de dühöngeni kezdett, tört-zúzott a zárkában, megbilincselt kezével eltörte a mosdókagylót, majd annak egy darabjával fenyegetőzött.

A férfi az elsőfokú tárgyalás után írásban beismerő vallomást tett, az utolsó szó jogán pedig azt mondta, hogy megbánta, amit tett.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?