2014. május. 22. 09:24 MTI Utolsó frissítés: 2014. május. 22. 13:28 Itthon

Több mint száz embert csempészett át a határon egy szegedi banda

Vádat emeltek egy magyar embercsempész banda ellen, aminek tagjai 2012 márciusa és decembere között segített összesen legalább 115, főként pakisztáni és indiai állampolgárnak illegálisan bejutni az Európai Unió területére.

Több mint száz embert juttatott át a magyar határon az a pakisztáni, román, cseh és magyar állampolgárokból álló csoport, amelynek tagjai ellen bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség – tájékoztatta Lőrinczy György Csongrád megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

A vádirat szerint a bűnszervezet 2012 márciusa és decembere között tizenkét alkalommal nyújtott segítséget összesen legalább 115, főként pakisztáni és indiai állampolgárnak abban, hogy illegálisan bejusson az Európai Unió területére. A hatóságok a határsértők közül 58 embert Magyarország területén elfogtak. A bűnszervezet a migránsokat Görögországból indította útnak Szerbián, illetve Románián keresztül Magyarország felé.

A szervezet csúcsán pakisztáni származásúak álltak, a szállítást, a sofőrök, a sétáltatók beszervezését, a pénz szétosztását román állampolgárok irányították. A magyarországi vádemeléssel párhuzamosan a bűnszervezet más tagjait az unió más országaiban vonják felelősségre.

A Szegedi Járási Ügyészség hat vádlottra végrehajtandó szabadságvesztés, háromra felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, és indítványt tett a külföldi állampolgárok kiutasítására is – áll a közleményben.

Hirdetés
hvg360 Matalin Dóra - Hamvay Péter 2025. május. 02. 19:30

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.